Five Spice garnalen met citroenrijst

Verrukkelijke Conimex Woksaus Five Spice garnalen met citroenrijst en Chinese wokgroentes. De garnalen zijn extra vol van smaak door de Conimex Ketjap Marinade. Dit complete Aziatische rijstgerrecht voor 2 personen staat in een kwartiertje tijd al op tafel!

1 stem

15 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

Was en rasp citroenschil en pers 1/2 citroen uit. Meng het citroensap met de Conimex Ketjap Marinade, 1 el Conimex Wok Olie en de garnalen.

Verhit een wok. Voeg 2 eetlepels olie toe en roerbak de groenten 3 minuten. Voeg de garnalen toe en roerbak ze 4 minuten mee. Voeg 5 el van de Conimex Woksaus Five Spice toe en roerbak nog 1 min.

Verhit een andere wok of hapjespan. Voeg een scheutje olie toe en wok de rijst met de geraspte citroenschil 1 min. Voeg de rest van de woksaus toe en wok nog 1 min.

Verdeel de rijst over 2 borden en schep het garnalen-groentemengsel ernaast.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de five Spice garnalen met citroenrijst, Conimex Sambal op tafel.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 585,0 kcal
Proteïnes 25,0 g
Suikers 22,8 g
Vezels 3,7 g
Vetten: 15,4 g
- Verzadigde vetten 2,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 474,1 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 157,5 mg
Sodium 2.227,0 mg

* 1 portie = 100 g