Five Spice garnalen met citroenrijst

Five Spice garnalen met citroenrijst

Verrukkelijke Conimex Woksaus Five Spice garnalen met citroenrijst en Chinese wokgroentes. De garnalen zijn extra vol van smaak door de Conimex Ketjap Marinade. Dit complete Aziatische rijstgerrecht voor 2 personen staat in een kwartiertje tijd al op tafel!

Servings

2

Prep

10 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 150 g basmati rijst
  • 1 citroen
  • 1.5 el Conimex Ketjap Marinade
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 250 g rauwe gepelde gamba's
  • 300 g Chinese wokgroenten
  • 6 el Conimex Woksaus Five Spice
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 585
    • Eiwitten 25.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 88.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 84.3g
    • Suikers 22.8g
    • Vezels 3.7g
    • Vetten 15.3g
    • Verzadigde vetten 2.7g
    • Onverzadigde vetten 11.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 157mg
    • Natrium 2227mg
    • Zout 5.57g
    • Calcium 11%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 17%
    • Vitamine C 35%
    • Vitamine A 5%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

  2. Was en rasp citroenschil en pers 1/2 citroen uit. Meng het citroensap met de Conimex Ketjap Marinade, 1 el Conimex Wok Olie en de garnalen.

  3. Verhit een wok. Voeg 2 eetlepels olie toe en roerbak de groenten 3 minuten. Voeg de garnalen toe en roerbak ze 4 minuten mee. Voeg 5 el van de Conimex Woksaus Five Spice toe en roerbak nog 1 min.

  4. Verhit een andere wok of hapjespan. Voeg een scheutje olie toe en wok de rijst met de geraspte citroenschil 1 min. Voeg de rest van de woksaus toe en wok nog 1 min.

  5. Verdeel de rijst over 2 borden en schep het garnalen-groentemengsel ernaast.