Eendenborstreepjes met Five Spices & Black Bean Paste

Eendenborstreepjes met Five Spices & Black Bean Paste

Heerlijk recept met eendenborst. Met dit eendenborst met groene asperges recept uit de wok zet je een bijzonder Chinees gerecht op tafel. Met cherry tomaatjes en een zakje Conimex Five Spices & Black Bean Wok Paste maak je een Chinees roerbak recept dat zo op tafel tafel staat.

Servings

2

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 150 g witte rijst
  • 200 g eendenborstfilet
  • 200 g dunne groene asperges
  • 200 g kerstomaatjes
  • 130 g Conimex Wok Paste Five Spice & Black Bean (1 zakje)
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 772
    • Eiwitten 29.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 96.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 91.8g
    • Suikers 25.1g
    • Vezels 4.6g
    • Vetten 31.1g
    • Verzadigde vetten 8.4g
    • Onverzadigde vetten 20.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 15.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 5.0g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 80mg
    • Natrium 1070mg
    • Zout 2.67g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 21%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 41%
    • Vitamine A 8%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.

  2. Verwijder ondertussen het vel van de eendenborstfilet en snijd dat in hele kleine stukjes. Snijd de eendenborstfilet in smalle reepjes. Snijd een klein stukje van de (wat droge) onderkant van de groene asperges en snijd ze eventueel in 3 stukken (mini-asperges kunnen heel blijven). Halveer de kerstomaatjes.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, schep de stukjes vel erin en bak ze op een laag vuur knapperig in 3-4 min. Schep de “knappertjes” op keukenpapier en strooi er eventueel een beetje zout over. Zet het vuur hoog, voeg de asperges aan de wok toe en wok 2 min. Voeg de eendenborstreepjes toe en roerbak nog 3 min. Schep de tomaatjes erdoor en wok nog 1 min.

  4. Zet het vuur laag. Voeg de Wok Paste toe, meng alles doorelkaar en warm nog even door. Verdeel de rijst over 2 grote kommen of op diepe borden. Schep de eendenborstreepjes met Five Spices & Black Bean Paste erop. Strooi de knappertjes erover.