Dim Sum

Dim Sum

Dim Sum zijn gefrituurde en gestoomde heerlijke kleine hapjes uit de zuidelijke Chinese keuken. Maak dim sum eenvoudig zelf met dit recept! Lekker als hartige snack, of serveer deze wontons als voorgerecht bij een Chinese maaltijd.

Servings

4

Prep

35 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • ± 25 ronde wontonvellen (diepvries)
  • 2 lente-uien
  • 10 g verse gemberwortel
  • 250 g varkensgehakt
  • 3 eetlepels Conimex Sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 0.5 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels Conimex Wokolie
  • extra nodig: spuitzak met groot glad spuitmondje, schuimspaan
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 415
    • Eiwitten 18.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 31.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 30.6g
    • Suikers 2.1g
    • Vezels 1.1g
    • Vetten 23.7g
    • Verzadigde vetten 5.0g
    • Onverzadigde vetten 17.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 5.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 4.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 46mg
    • Natrium 1197mg
    • Zout 2.99g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 13%
    • Potassium 9%
    • Vitamine C 23%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Laat de wontonvellen ontdooien. Snijd de lente-ui fijn en schil en rasp de gemberwortel. Meng 2/3 deel van de lente-ui met de gember, het gehakt, 1 eetlepel lichte sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en een halve theelepel zout in een ruime kom door elkaar. Vul de spuitzak met het gehaktmengsel.

  2. Meng voor de dipsaus 2 eetlepels Conimex sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en 1 theelepel suiker door elkaar.

  3. Verdeel de wontonvellen over het aanrecht en spuit een beetje van het gehaktmengsel op ieder vel. Maak de randen nat met wat water en vouw ze vervolgens dicht. Druk de randen goed aan.

  4. Breng ruim water aan de kook en kook de dim sum met 3 tegelijk 3-4 min. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en dep ze droog. Verhit vervolgens 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de dim sum daarna per 3-4 tegelijk aan beide kanten goudbruin. Voeg zo nodig tussendoor extra olie toe.

  5. Garneer de dim sum met de rest van de lente-ui en serveer met de dipsaus.