Conimex Vegetarische Thaise Rode Curry met sperziebonen en pompoen | Conimex recept

Conimex Vegetarische Thaise Rode Curry met sperziebonen en pompoen

Heerlijke vegetarische pittige Thaise Rode Curry naar Thais recept met rode chilipeper, citroengras, laos en knoflook.

Servings

3

Cook time

Mild

Ingrediënten

  • 200 g sperziebonen
  • 400 g pompoen in blokjes gesneden
  • 1 ui
  • 1 zakje Conimex Rode Curry Paste 90 g
  • 200 g kikkererwten uitgelekt
  • 225 g pandanrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el Conimex Wokolie
  • Serveergrootte 3

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 800
    • Eiwitten 24.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 112.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 105.1g
    • Suikers 12.9g
    • Vezels 13.6g
    • Vetten 26.2g
    • Verzadigde vetten 13.2g
    • Onverzadigde vetten 11.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 34mg
    • Zout 0.08g
    • Calcium 15%
    • Ijzer 37%
    • Potassium 30%
    • Vitamine C 31%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst.

  2. Snij de ui in halve ringen, halveer de sperziebonen.

  3. Kook de sperziebonen ca. 5 min. voor.

  4. Bak de ui en pompoen ca. 5 min in de wok olie op middelhoog vuur.

  5. Zet het vuur laag, voeg de currypasta, kokosmelk, 100 ml water toe Breng al roerend aan de kook en laat 5 min. zachtjes doorkoken. Check ondertussen of de pompoen gaar is.

  6. Voeg de sperziebonen en kikkererwten toe en warm goed door.

  7. Serveer de curry met de gekookte rijst.