Conimex Vegetarische Thaise Groene Curry met Oesterzwammen en Broccoli | Conimex recept

Conimex Vegetarische Thaise Groene Curry met Oesterzwammen en Broccoli

Heerlijke pittige vegetarische Thaise Groene Curry met oesterzwammen en broccoli naar Thais recept met groene peper, limoenblad en komijn.

Servings

3

Cook time

Mild

Ingrediënten

  • 150 g champignons of oesterzwammen
  • 200 g bimi of broccoli
  • 1 ui
  • 1 zakje Conimex Groene Curry Paste 90 g
  • 200 g kikkererwten uitgelekt
  • 225 g pandanrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el Conimex Wokolie
  • Serveergrootte 3

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 798
    • Eiwitten 23.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 110.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 101.9g
    • Suikers 12.1g
    • Vezels 12.9g
    • Vetten 27.9g
    • Verzadigde vetten 13.0g
    • Onverzadigde vetten 13.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 47mg
    • Zout 0.12g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 34%
    • Potassium 30%
    • Vitamine C 72%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst.

  2. Snij de champignons of scheur de oesterzwammen in reepjes. Snij de ui in halve ringen. Snij de bimi in stukken of de broccoli in roosjes.

  3. Bak de champignons of oesterzwammen ca. 3 min. in de wok olie op middelhoog vuur.  Voeg de ui en de bimi of broccoli toe en bak nog ca. 3 min.

  4. Zet het vuur laag en voeg de currypasta, kokosmelk, 100 ml water en de kikkererwten toe. Breng al roerend aan de kook en laat 2-3 min. zachtjes doorkoken.

  5. Serveer de curry met de gekookte rijst.