Conimex Thaise Vegetarische Gele Curry met broccoli en zoete aardappel | Conimex recept

Conimex Thaise Vegetarische Gele Curry met broccoli en zoete aardappel

Heerlijke milde Thaise Gele Curry met kerrie, citroengras, laos, gember en knoflook.

Servings

3

Cook time

Mild

Ingrediënten

  • 200 g broccoli
  • 300 g zoete aardappel
  • 150 g mais uitgelekt
  • 1 ui
  • 1 zakje Conimex Gele Curry Paste 90 g
  • 225 g pandanrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 1 handje pinda's ongezouten
  • Serveergrootte 3

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 694
    • Eiwitten 13.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 85.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 84.3g
    • Suikers 9.8g
    • Vezels 6.9g
    • Vetten 31.1g
    • Verzadigde vetten 13.6g
    • Onverzadigde vetten 16.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 5.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 46mg
    • Zout 0.11g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 22%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 63%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst

  2. Snij de ui in halve ringen en de broccoli in roosjes

  3. Kook de broccoli ca. 5 min. voor

  4. Bak de ui en zoete aardappel ca. 5 min. in de wok olie op middelhoog vuur.

  5. Zet het vuur laag en voeg de currypasta, kokosmelk, 100 ml water, mais en broccoli toe. Breng al roerend aan de kook en laat 5 min. zachtjes doorkoken. Check ondertussen of de aardappel gaar is.

  6. Serveer de curry met de gekookte rijst en bestrooi met de pinda's.