Conimex Thaise Rode Curry met kip en sperziebonen | Conimex recept

Conimex Thaise Rode Curry met kip en sperziebonen

Heerlijke pittige Thaise Rode Curry naar Thais recept met rode chilipeper, citroengras, laos en knoflook.

Servings

3

Cook time

Mild

Ingrediënten

  • 250 g kipfilet blokjes
  • 200 g sperziebonen
  • 100 g taugé
  • 1 ui
  • 1 zakje Conimex Rode Curry Paste 90 g
  • 225 g pandanrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el Conimex Wokolie
  • Serveergrootte 3

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 686
    • Eiwitten 28.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 69.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 70.5g
    • Suikers 4.8g
    • Vezels 4.9g
    • Vetten 29.7g
    • Verzadigde vetten 15.0g
    • Onverzadigde vetten 13.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.0g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 53mg
    • Natrium 70mg
    • Zout 0.17g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 23%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 9%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst.

  2. Snij de ui in halve ringen, halveer de sperziebonen.

  3. Kook de sperziebonen ca. 5 min. voor.

  4. Bak de kipblokjes goudbruin in de wok olie. Bak dan de ui nog 3 min. mee.

  5. Zet het vuur laag, voeg de currypasta, kokosmelk, 100 ml water, sperziebonen en taugé toe. Breng al roerend aan de kook en laat 2-3 min. zachtjes doorkoken.

  6. Serveer de curry met de gekookte rijst.