Conimex Thaise Groene Curry met tofu | Conimex recept

Conimex Thaise Groene Curry met tofu

Heerlijke pittige Thaise Groene Curry met tofu naar Thais recept met groene peper, limoenblad en komijn.

Servings

3

Cook time

Mild

Ingrediënten

  • 375 g tofu naturel
  • 200 g sugar snaps of sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 zakje Conimex Groene Curry Paste 90 g
  • 225 g pandanrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el Conimex Wokolie
  • Serveergrootte 3

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 637
    • Eiwitten 20.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 70.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 69.5g
    • Suikers 7.1g
    • Vezels 5.4g
    • Vetten 27.9g
    • Verzadigde vetten 13.1g
    • Onverzadigde vetten 13.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 23mg
    • Zout 0.06g
    • Calcium 23%
    • Ijzer 31%
    • Potassium 12%
    • Vitamine C 67%
    • Vitamine A 14%

Bereidingswijze

  1. Snij de tofu in blokjes. Zet een pan op met kokend water, zet het vuur uit en voeg 1 tl zout toe. Laat de tofu ca.10 min. wellen in het zoute, warme water.

  2. Kook ondertussen de rijst. Snij de ui in halve ringen, halveer de sugar snaps of sperziebonen.

  3. Kook de sugar snaps of sperziebonen ca. 5 min. voor.

  4. Bak de ui en sugarsnaps ca. 2-3 min. in de wok olie op middelhoog vuur.

  5. Zet het vuur laag en voeg de currypasta, kokosmelk, 100 ml water toe. Breng al roerend aan de kook en laat 2-3 min. zachtjes doorkoken.

  6. Serveer de curry met de gekookte rijst.