Conimex Thaise Groene Curry met kip en sperziebonen | Conimex recept

Conimex Thaise Groene Curry met kip en sperziebonen

Heerlijke pittige Thaise Groene Curry naar Thais recept met groene peper, limoenblad en komijn.

Servings

3

Cook time

Mild

Ingrediënten

  • 250 g kipfilet blokjes
  • 200 g sugar snaps of sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 zakje Conimex Groene Curry Paste 90 gram
  • 225 g pandanrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el Conimex Wokolie
  • Serveergrootte 3

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 693
    • Eiwitten 27.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 69.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 69.3g
    • Suikers 6.7g
    • Vezels 4.6g
    • Vetten 31.3g
    • Verzadigde vetten 14.7g
    • Onverzadigde vetten 14.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.0g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 53mg
    • Natrium 70mg
    • Zout 0.18g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 27%
    • Potassium 17%
    • Vitamine C 67%
    • Vitamine A 15%

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst.

  2. Snij de ui in halve ringen, halveer de sugar snaps of sperziebonen.

  3. Kook de sugar snaps of sperziebonen ca. 5 min. voor.

  4. Bak de kipblokjes goudbruin in de wok olie. Bak dan de ui nog 3 min. mee.

  5. Zet het vuur laag, voeg de currypasta, kokosmelk, 100 ml water en sugar snaps of sperziebonen toe. Breng al roerend aan de kook en laat 2-3 min. zachtjes doorkoken.

  6. Serveer de curry met de gekookte rijst.