Conimex Thaise Gele Curry met kip en broccoli | Conimex recept

Conimex Thaise Gele Curry met kip en broccoli

Heerlijke milde Thaise Gele Curry met kerrie, citroengras, laos, gember en knoflook.

Servings

3

Ingrediënten

  • 250 g kipfilet blokjes
  • 200 g broccoli
  • 1 ui
  • 1 zakje Conimex Gele Curry Paste 90 g
  • 225 g pandanrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 1 handje cashewnoten
  • Serveergrootte 3

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 722
    • Eiwitten 28.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 70.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 67.3g
    • Suikers 3.4g
    • Vezels 3.6g
    • Vetten 35.7g
    • Verzadigde vetten 15.7g
    • Onverzadigde vetten 17.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 7.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.2g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 53mg
    • Natrium 70mg
    • Zout 0.18g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 26%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 36%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst

  2. Snij de ui in halve ringen en de broccoli in roosjes

  3. Kook de broccoli ca. 5 min. voor

  4. Bak de kipblokjes goudbruin in de wok olie. Bak dan de ui nog 3 min. mee.

  5. Zet het vuur laag en voeg de currypasta, kokosmelk, 100 ml water en broccoli toe. Breng al roerend aan de kook en laat 2-3 min. zachtjes doorkoken.

  6. Serveer de curry met de gekookte rijst en bestrooi met de cashewnoten.

Serveersuggestie: Ook lekker met tofu of garnalen. Voeg ook eens vers gehakte koriander, Thaise basilicum en lente ui toe. 

Dagje zonder vlees: Voeg naast of in plaats van de tofu lekker veel groenten toe zoals champignons, paprika en groene groenten.