Citroennasi met gebakken ei

Heerlijke citroennasi met gebakken ei. Een eenvoudig en fris rijstgerecht voor 4 personen. Extra lekker en snel zelf te maken met Conimex wokolie en natuurlijk Conimex kruidenmix voor nasi. Serveer de nasi met een gebakken eitje.

0 stemmen

20 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat de rijst vervolgens zonder deksel koud worden. Geregeld omscheppen versnelt dit proces.

Boen ondertussen de citroen onder de koude kraan schoon en rasp de schil eraf (alleen het gele deel, het wit eronder is bitter van smaak). Snijd de citroen vervolgens doormidden.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin de groenten ongeveer 3 minuten. Meng de citroenrasp erdoor.

Schep de afgekoelde rijst en de Conimex Kruidenmix voor Nasi door de groenten. Knijp beide citroenhelften boven de wok uit en roerbak de nasi nog een minuut of 5. Schep de nasi uit de wok en houd deze afgedekt warm.

Laat de wok opnieuw goed heet worden, schenk er 1 eetlepel olie in en bak hierin de eieren. Bestrooi ze met wat zout en peper.

Serveer de citroennasi op voorwarmde borden. Leg op elk bord een gebakken ei.

Serveertip

Zet bij de citroennasi met gebakken ei Conimex Ketjap en Sambal op tafel.

Variaties

Meng met het citroensap ook 75 g hamreepjes of uitgebakken spekjes door de nasi. Bestrooi de nasi met Conimex Gebakken Uitjes.