Citroenmousse met kokos

De lekkerste citroenmousse met kokos maak je met dit recept en Conimex Geraspte Kokos eenvoudig zelf. Verrukkelijk nagerecht voor 4 personen. Niet alleen kinderen zijn er dol op.

9 stemmen

10 min
Mild en kindvriendelijk
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 citroen
  • 250 ml slagroom
  • 80 g suiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 4 el Conimex Geraspte Kokos
  • 2 dl zure room

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Week de blaadjes gelatine 3 minuten in ruim koud water tot ze zacht zijn. Rasp de schil van de citroen (alleen het gele deel, het wit eronder is bitter van smaak) en pers de vrucht uit.

Breng de helft van de slagroom met de suiker en vanillesuiker aan de kook. Blijven roeren tot de suiker is opgelost. Voeg dan de citroenrasp en het sap toe en draai het vuur uit.

Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze in het roommengsel op. Laat de room afkoelen (geregeld even doorroeren).

Klop de rest van de slagroom halfstijf tot yoghurtdikte. Schep de Conimex Geraspte Kokos en zure room er voorzichtig doorheen en dan het afgekoelde maar nog niet gestolde gelatinemengsel.

Verdeel de mousse over 3 à 4 schaaltjes. Laat het dessert anderhalf tot 2 uur in de koelkast opstijven en serveer de citroenmousse met kokos.

Serveertip

Je kunt deze frisse citroenmousse met kokos ook maken met limoen of sinaasaapel. Vervang de citroen door limoen of een halve sinaasappel.