Citroenkip met sambalspinazie

Heerlijke frisse citroenkip met sambalspinazie en pandanrijst. Eenvoudig rijstrecept voor een diner voor 2 personen. Extra lekker en vol van smaak door Conimex Sojasaus. Maak dit heerlijke rijstgerecht met frisse kip en pittige spinazie nu zelf.

2 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op verpaking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen.

Was de citroenen. Pers een citroen uit en snijd de andere in plakjes. Snijd de kipfilet in plakken.

Verhit een scheutje Conimex Wok Olie in een hapjespan en bak hierin de plakjes kip om en om lichtbruin. Voeg de Conimex Sojasaus en het citroensap toe. Meng de Conimex Gembersiroop met de maizena en roer tot een glad papje. Roer dit door het vocht in de pan. Leg de plakjes citroen op de kip. Laat de kip in het sausje op een laag vuur in ca. 5 min. gaar worden.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de spinazie met 1 tl Conimex Sambal Manis 3 min. Schep de spinazie in een schaaltje.

Verhit de wok opnieuw, voeg een scheutje olie toe en wok de rijst met 1 tl sambal 1 min.

Schep de rijst en spinazie met kip op 2 borden.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de citroenkip met sambalspinazie,Conimex Sambal, Conimex Seroendeng en Conimex Gebakken Uitjes op tafel.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 705,0 kcal
Proteïnes 37,0 g
Suikers 7,3 g
Vezels 5,6 g
Vetten: 22,6 g
- Verzadigde vetten 4,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1.785,2 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,0 mg
Sodium 1.861,7 mg

* 1 portie = 100 g