Chinese vleesreepjes met Sweet & Sour groenten

In dit recept varkensvlees worden de vleesreepjes gemarineerd in een ketjap marinade van Conimex. De rijst met groenten, noten en de woksaus sweet & sour zijn heerlijk bij dit recept vlees.

0 stemmen

20 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Meng de varkensvleesreepjes met 5 eetlepels Conimex ketjap marinade. Laat het 3 minuten marineren.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat de rijst vervolgens zonder deksel koud worden. Geregeld omscheppen versnelt dit proces. Hak ondertussen 3 eetlepels cashewnoten grof.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er wat Conimex wokolie in en wok hierin de vleesreepjes ca. 1 minuut. Roerbak dan de groenten 3 minuten mee. Meng de Conimex woksaus sweet en sour door het vleesmengsel en roerbak minuut. Schep tot slot de gehakte cashewnoten en de rijst erdoor en laat het gerecht in een paar minuten door en door warm worden.

Schep het gerecht in 4 diepe borden of kommen. Garneer met de rest van de cashewnoten.

Serveertip

Voor op tafel: Conimex Atjar Tjampoer en Kroepoek Hot.

Variaties

Gebruik in plaats van wokgroenten in deze chinese vleesreepjes met sweet & sour groenten een combinatie van bijvoorbeeld kastanjechampignons, prei, maïskolfjes en paprika. De vleesreepjes kun je vervangen door tofu.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 806,0 kcal
Proteïnes 38,6 g
Suikers 28,3 g
Vezels 4,5 g
Vetten: 22,1 g
- Verzadigde vetten 4,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 801,0 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 36,6 mg
Sodium 1.609,5 mg

* 1 portie = 100 g