Chinese vleesreepjes met Sweet & Sour groenten

Chinese vleesreepjes met Sweet & Sour groenten

In dit recept varkensvlees worden de vleesreepjes gemarineerd in een ketjap marinade van Conimex. De rijst met groenten, noten en de woksaus sweet & sour zijn heerlijk bij dit recept vlees.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g varkensvleesreepjes
  • 5 el Conimex Ketjap Marinade
  • 400 g rijst
  • 8 el ongezouten cashewnoten
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 600 g Chinese wokgroenten
  • 10 el Conimex Woksaus Sweet and Sour
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 806
    • Eiwitten 38.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 118.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 113.8g
    • Suikers 28.3g
    • Vezels 4.5g
    • Vetten 22.1g
    • Verzadigde vetten 4.8g
    • Onverzadigde vetten 15.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 9.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 37mg
    • Natrium 1609mg
    • Zout 4.03g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 19%
    • Potassium 30%
    • Vitamine C 20%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Meng de varkensvleesreepjes met 5 eetlepels Conimex ketjap marinade. Laat het 3 minuten marineren.

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat de rijst vervolgens zonder deksel koud worden. Geregeld omscheppen versnelt dit proces. Hak ondertussen 3 eetlepels cashewnoten grof.

  3. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er wat Conimex wokolie in en wok hierin de vleesreepjes ca. 1 minuut. Roerbak dan de groenten 3 minuten mee. Meng de Conimex woksaus sweet en sour door het vleesmengsel en roerbak minuut. Schep tot slot de gehakte cashewnoten en de rijst erdoor en laat het gerecht in een paar minuten door en door warm worden.

  4. Schep het gerecht in 4 diepe borden of kommen. Garneer met de rest van de cashewnoten.