Chinese vleesreepjes met lychees, groenten en noedels

Dit recept varkensvlees in ketjap marinade is een zeer smakelijk recept. De broccoli, lychees en worteltjes vullen deze maaltijd. Samen maken de groenten en de woksaus sweet & sour dit noedels recept.

1 stem

20 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Marineer de vleesreepjes minimaal 3 minuten in 3 eetlepels Conimex ketjap marinade. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel van de broccoli en de geschrapte worteltjes in dikke plakken. Laat de lychees goed uitlekken en vang het vocht op. Snijd ze eventueel doormidden.

Zet vast een pan met ruim water (en wat zout of ketjap) op het vuur voor de noedels.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk een eetlepel Conimex wok olie in en wok hierin de vleesreepjes 1-2 minuten. Roerbak dan de broccoli en wortel 5 minuten mee. Schep tot slot het vlees, ongeveer 10 eetlepels Conimex woksaus sweet & sour, de lychees en 3 eetlepels lycheevocht bij de groenten en wok alles nog een minuutje.

Kook ondertussen ook de Conimex wok noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze kort na met koud water en laat ze goed uitlekken.

Verdeel de noedels over vier borden en schep de Chinese vleesreepjes met lychees en groenten er bovenop.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij deze chinese vleesreepjes met lychees, groenten en noedels de Conimex Gebakken Uitjes en Sambal Manis op tafel.

Variaties

Vervang de Woksaus Chinese Sweet & Sour door Woksaus Zoete Soja en de broccoli door sperzieboontjes.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 567,0 kcal
Proteïnes 32,0 g
Suikers 26,1 g
Vezels 4,8 g
Vetten: 15,7 g
- Verzadigde vetten 5,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 473,8 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 34,2 mg
Sodium 1.525,5 mg

* 1 portie = 100 g