Chinese vleesreepjes met lychees, groenten en noedels

Chinese vleesreepjes met lychees, groenten en noedels

Dit recept varkensvlees in ketjap marinade is een zeer smakelijk recept. De broccoli, lychees en worteltjes vullen deze maaltijd. Samen maken de groenten en de woksaus sweet & sour dit noedels recept.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g roerbak vleesreepjes
  • 3 el Conimex Ketjap Marinade
  • 400 g broccoli
  • 200 g geschrapte worteltjes
  • 200 g lychees (1 blikje)
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 10 el Conimex Woksaus Sweet & Sour 175ml
  • 1 zak Conimex Wok Noedels
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 567
    • Eiwitten 32.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 76.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 72.0g
    • Suikers 26.1g
    • Vezels 4.8g
    • Vetten 15.7g
    • Verzadigde vetten 5.3g
    • Onverzadigde vetten 9.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 34mg
    • Natrium 1526mg
    • Zout 3.81g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 65%
    • Vitamine A 149%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Marineer de vleesreepjes minimaal 3 minuten in 3 eetlepels Conimex ketjap marinade. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel van de broccoli en de geschrapte worteltjes in dikke plakken. Laat de lychees goed uitlekken en vang het vocht op. Snijd ze eventueel doormidden.

  2. Zet vast een pan met ruim water (en wat zout of ketjap) op het vuur voor de noedels.

  3. Laat een grote wok goed heet worden, schenk een eetlepel Conimex wok olie in en wok hierin de vleesreepjes 1-2 minuten. Roerbak dan de broccoli en wortel 5 minuten mee. Schep tot slot het vlees, ongeveer 10 eetlepels Conimex woksaus sweet & sour, de lychees en 3 eetlepels lycheevocht bij de groenten en wok alles nog een minuutje.

  4. Kook ondertussen ook de Conimex wok noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze kort na met koud water en laat ze goed uitlekken.

  5. Verdeel de noedels over vier borden en schep de Chinese vleesreepjes met lychees en groenten er bovenop.