Chinese viswok met snijbonen en taugé

Chinese viswok met snijbonen en taugé

Deze Chinese viswok met snijbonen en taugé maak je eenvoudig en snel met dit visrecept en Conimex Five Spice Wokolie. Five Spice is een authentieke en populaire Chinese kruidenmelange. Deze Chinese viswok mag niet ontbreken bij een rijsttafel.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g rijst
  • 400 g stevige visfilet (bijv. roodbaarsfilet )
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 500 g gesneden snijbonen
  • 10 el Conimex Woksaus Five Spice
  • 250 g tauge
  • 4 el fijngehakt peterselie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 623
    • Eiwitten 30.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 105.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 97.1g
    • Suikers 14.2g
    • Vezels 8.4g
    • Vetten 11.3g
    • Verzadigde vetten 2.4g
    • Onverzadigde vetten 8.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 922mg
    • Zout 2.30g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 21%
    • Potassium 26%
    • Vitamine C 32%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat afkoelen. Snijd de visfilet in mooie blokjes van 2 cm.

  2. Verhit een grote wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de visblokjes voorzichtig in 3 minuten gaar. Haal ze uit de wok en houd ze warm. Zet de wok terug op het vuur en wok hierin de snijbonen 3 minuten. Meng er de Conimex Woksaus Five Spice en de rijst doorheen en warm het gerecht goed door.

  3. Schep voorzichtig de gare visblokjes en de taugé door de rijst. Verdeel de viswok over 4 borden en bestrooi met de peterselie.