Chinese tomatensoep met taugé, ei en noedels

De tomaat soep met taugé, het ei en noedels heeft een Chinese uitstraling. De woksaus sweet and sour geeft samen met de kruidenbouillon een heerlijke smaak aan dit gerecht.

7 stemmen

15 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de eieren hard. Laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze. Knip de bieslook fijn.

Laat ondertussen een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de geraspte wortel 1 minuut. Voeg de gezeefde tomaten, driekwart liter koud water en de kruidenbouillontabletten toe en breng dit aan de kook. Roer alles even door en laat de soep ongeveer 5 minuten op een laag vuur zachtjes koken.

Verkruimel de Conimex wok noedels boven de pan en laat ze in 2 minuten gaarkoken in de soep. Voeg Conimex woksaus sweet and sour naar smaak toe (ca. 8 eetlepels) en roer de taugé erdoor. Leg de eieren in de soep en serveer.

Schep de soep in diepe kommen. Zet de bieslook in een kommetje op tafel.

Serveertip

Lekker erbij: Conimex Kroepoek en Gebakken Uitjes.

Variaties

Gebruik soepgroenten in plaats van geraspte wortel in deze chinese tomatensoep met taugé, ei en noedels. Garneer met krokante mihoen of noedels: verhit een ruime laag olie in een diepe wok en frituur 100 g mihoen of woknoedels in 4 porties in enkele seconden krokant. Leg de krokante mihoen of noedels op de soep.