Chinese Soja Sesammie met kipreepjes

Chinese Soja Sesammie met kipreepjes

Heerlijke Chinese soja sesammie met kipreepjes. In minder dan een half uur staat dit Chinese gerecht al op tafel. Extra lekker en gezond door Conimex Chinese Eiermie en Wokolie. Kinderen zijn zijn gek op dit heerlijke gerecht dat niet mag ontbreken bij een rijsttafel.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Eiermie
  • 400 g chinese kool
  • 100 g geschrapte worteltjes
  • 350 g kipreepjes naturel
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 100 g tauge
  • 10 el Conimex Woksaus Soja Sesam
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 512
    • Eiwitten 29.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 67.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 62.1g
    • Suikers 17.5g
    • Vezels 5.2g
    • Vetten 14.8g
    • Verzadigde vetten 3.4g
    • Onverzadigde vetten 10.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.4g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 80mg
    • Natrium 993mg
    • Zout 2.49g
    • Calcium 11%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 14%
    • Vitamine C 32%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex Chinese Eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Snijd de Chinese kool in smalle reepjes en de worteltjes in dunne plakjes.

  3. Verhit ca. 2 el Conimex Wok olie in de wok en roerbak de kipreepjes 3 min op een hoog vuur. Schep de worteltjes erdoor en wok ze 3 min. mee. Voeg de kool toe en roerbak nog 5-6 min. Voeg de mie, de taugé en de Conimex Woksaus Specials Chinese Soja Sesam toe en warm goed door.

  4. Verdeel de Chinese soja sesammie met kipreepjes over 4 brede kommen.