Chinese Soja-Sesamkip met paksoi en rijst

Chinese sesamkip geserveerd met rijst, geroerbakte paksoi en ui in een lekkere soja sesam saus. Serveer de Soja Sesam kip met fris zoete Atjar Taugé en knapperige kroepoek naturel.

4 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Pel en snijd ondertussen de ui in ringen. Snijd de paksoi in smalle repen.

Laat een wok op een hoog vuur heet worden, voeg de Conimex Wok Olie toe en roerbak de kip 5 min. Voeg de ui en de paksoi toe en roerbak nog 3-4 min. Voeg de Conimex Woksaus Specials Chinese Soja Sesamtoe en warm goed door.

Verdeel de rijst over 4 diepe borden en schep de Chinese soja sesamkip erop.

Serveertip

Geef frisse Conimex Smaakmaker Atjar Taugé en knapperige Kroepoek Naturel bij de Chinese Soja-Sesamkip met paksoi en rijst/b>.

Variaties

De Conimex Woksaus Special Chinese Soja Sesam kan goed vervangen worden door Woksaus Five Spice. Het is ook lekker om de paksoi apart te serveren. Je kunt de Paksoi dan een paar minuten koken in een klein laagje kokend water of een paar minuten afgedekt met een deksel stomen in een stoommand of metalen vergiet boven een laag kokend water.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 703,0 kcal
Proteïnes 30,1 g
Suikers 18,0 g
Vezels 3,8 g
Vetten: 20,4 g
- Verzadigde vetten 4,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 4,2 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 20,0 mg
Sodium 983,5 mg

* 1 portie = 100 g