Chinese Soja Sesamkip met paksoi en rijst

Chinese Soja Sesamkip met paksoi en rijst

Chinese sesamkip geserveerd met rijst, geroerbakte paksoi en ui in een lekkere soja sesam saus. Serveer de Soja Sesam kip met fris zoete Atjar Taugé en knapperige kroepoek naturel.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram witte rijst
  • 1 ui
  • 600 gram paksoi
  • 4 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 400 gram kipreepjes
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Soja Sesam (verkrijgbaar bij ah)
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 703
    • Eiwitten 30.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 101.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 97.3g
    • Suikers 18.0g
    • Vezels 3.8g
    • Vetten 20.4g
    • Verzadigde vetten 4.2g
    • Onverzadigde vetten 14.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.0g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 20mg
    • Natrium 983mg
    • Zout 2.46g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 12%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 48%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Pel en snijd ondertussen de ui in ringen. Snijd de paksoi in smalle repen.

  2. Laat een wok op een hoog vuur heet worden, voeg de Conimex Wok Olie toe en roerbak de kip 5 min. Voeg de ui en de paksoi toe en roerbak nog 3-4 min. Voeg de Conimex Woksaus Specials Chinese Soja Sesamtoe en warm goed door.

  3. Verdeel de rijst over 4 diepe borden en schep de Chinese soja sesamkip erop.