Chinese Roerbakmaaltijd

Chinese Roerbakmaaltijd

Voor deze Chinese roerbakmaaltijd snijd je alle ingrediënten in hapklare stukjes. Met de Conimex smaakmakers staat deze overheerlijke Chinese roerbak met kip in een half uur op tafel! Dit wordt vast een van je favoriete Chinese roerbak recepten.

Servings

2

Prep

30 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 lente-ui
  • 150 g oesterzwammen
  • 1 rode peper
  • 200 g kipfilet
  • 2 blokken Conimex Wok Noedels
  • 0.5 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel Conimex Oestersaus
  • 0.5 eetlepel sojasaus
  • 1 Knorr Kippenbouillon tabletten
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 2 theelepels maïzena
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • 75 g taugé
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 567
    • Eiwitten 35.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 56.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 51.6g
    • Suikers 4.2g
    • Vezels 4.4g
    • Vetten 23.6g
    • Verzadigde vetten 7.2g
    • Onverzadigde vetten 15.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 1770mg
    • Zout 4.43g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 13%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 74%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de lente-ui in schuine stukjes, scheur de oesterzwammen in reepjes en snijd de rode peper, zonder de zaadjes in halve ringetjes. Snijd de kipfilet in blokjes. Bereid de woknoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel koud. Zet ze apart.

  2. Meng een halve eetlepel rijstazijn met 1 eetlepel oestersaus, 1 eetlepel lichte sojasaus, het verkruimelde bouillonblokje, de knoflook, gember en 2 theelepels maïzena in een kom goed door elkaar.

  3. Verhit 2 eetlepels wokolie in een koekenpan of wok en roerbak de kipfilet 2-3 min. Voeg de oesterzwammen en de rode peper toe en bak ze ca. 2 min. mee. Roerbak de taugé 1 min. mee.

  4. Blus alles af met de helft van het rijstazijnmengsel en roer het goed door. Laat het iets verdampen, voeg dan de rest toe. Voeg als laatste de woknoedels toe en meng alles goed door elkaar. Garneer de Chinese roerbakmaaltijd met de lente-ui.