Chinese nasi met zwarte en rode peper

Dit recept nasi met zwarte en rode peper is een pittig gerecht met veel smaak. De Chinese nasi is een combinatie van nasigroenten en rijst met de boemboe nasi goreng en Ketjap Manis van Conimex.

5 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat de rijst vervolgens zonder deksel koud worden. Geregeld omscheppen versnelt dit proces. Snijd ondertussen de rode peper in ringetjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er wat Conimex wokolie in en wok hierin de peper ringetjes en de nasigroenten ongeveer 3 minuten. Meng vervolgens de Conimex boemboe nasi goreng en een flinke scheut Conimex ketjap manis erdoor. Schep de afgekoelde rijst en de hamblokjes door de groenten en roerbak alles nog een minuut of 3.

Bestrooi de nasi royaal met (versgemalen) peper en serveer.

Serveertip

Zet bij deze chinese nasi met zwarte en rode peper Conimex Gebakken Uitjes en Atjar Tjampoer op tafel.

Variaties

Vervang de hamblokjes door uitgebakken spekblokjes of kruidige tofureepjes.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 563,0 kcal
Proteïnes 23,5 g
Suikers 13,3 g
Vezels 4,4 g
Vetten: 18,0 g
- Verzadigde vetten 4,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 3,7 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 50,9 mg
Sodium 1.246,7 mg

* 1 portie = 100 g