Chinese nasi met zwarte en rode peper

Chinese nasi met zwarte en rode peper

Dit recept nasi met zwarte en rode peper is een pittig gerecht met veel smaak. De Chinese nasi is een combinatie van nasigroenten en rijst met de boemboe nasi goreng en Ketjap Manis van Conimex.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 300 g witte rijst
  • 800 g nasigroentenpakket
  • 1 rode peper
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • 2 el Conimex Ketjap Manis
  • 300 g hamblokjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 561
    • Eiwitten 23.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 77.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 73.3g
    • Suikers 13.0g
    • Vezels 4.3g
    • Vetten 18.0g
    • Verzadigde vetten 4.2g
    • Onverzadigde vetten 13.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 51mg
    • Natrium 1246mg
    • Zout 3.11g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 36%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat de rijst vervolgens zonder deksel koud worden. Geregeld omscheppen versnelt dit proces. Snijd ondertussen de rode peper in ringetjes.

  2. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er wat Conimex wokolie in en wok hierin de peper ringetjes en de nasigroenten ongeveer 3 minuten. Meng vervolgens de Conimex boemboe nasi goreng en een flinke scheut Conimex ketjap manis erdoor. Schep de afgekoelde rijst en de hamblokjes door de groenten en roerbak alles nog een minuut of 3.

  3. Bestrooi de nasi royaal met (versgemalen) peper en serveer.