Chinese Mihoen met lente-uitjes en sesam

Dit Chinese recept mihoen met lente ui en sesamzaad is een fijn wok gerecht. In de wok hamlappen bakken gaat lekker snel, net als met alle andere groenten en vlees. De wok is zo heet dat je maaltijd zomaar op tafel staat.

1 stem

15 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de bacon in reepjes en de hamlappen in heel kleine blokjes.

Meng de marinademix (uit het pakje Conimex mix voor mihoen speicaal) met 2 eetlepels Conimex wok olie. Voeg de vleesblokjes toe en marineer 5 min.

Kook de Conimex mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en laten uitlekken.

Snijd ondertussen de lente-uien in smalle ringen.

Verhit een wok. Voeg een eetlepel wok olie toe en wok de vleesblokjes en de bacon 5 min. Voeg de spitskool en de lente-uien toe en wok 5 min. Schep de kruidenmix (uit het pakje), de mihoen en het sesamzaad erdoor. Wok nog een paar min. tot alles goed warm is geworden.

Verdeel de mihoen over 4 kommen of borden.

Serveertip

Zet bij deze Chinese mihoen met lente-uitjes en sesam de Conimex Smaakmakers Ketjap Manis en knapperige Gebakken Uitjes op tafel om zelf naar smaak toe te voegen

Variaties

Deze combinatie is ook heel lekker als salade. Laat het gewokte vlees afkoelen. Wok de spitskool 2 min., voeg dan de kruidenmix toe en wok nog 1 minuut. Zet het vuur uit, meng alle ingrediënten en voeg naar smaak wat citroensap en olie toe. Lauwwarm of koud serveren.