Chinese Mie-salade met garnalen & ketjap-sinaasappeldressing

Een recept salade als deze is ongewoon lekker en bijzonder. De mie salade met garnalen en ketjap-sinaasappeldressing geeft een bijzondere uitstraling.

0 stemmen

15 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex chinese eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Kook ondertussen het sinaasappelsap op matig vuur tot minstens de helft in en laat het dan afkoelen. Was en snijd de spitskool in reepjes.

Verhit een wok, schenk er een eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin de kool 4 minuten. Roerbak dan de kerrie 1 minuut mee en breng de kool verder op smaak met wat zout en peper. Laat de groenten afkoelen.

Conimex ketjap manis, een eetlepel wokolie en naar smaak peper tot een dressing. Meng in een grote schaal de chinese eiermie met de kool, de noorse garnalen, de dressing en de helft van de bieslook. Bestrooi met de rest van de bieslook.

Serveertip

Deze chinese mie-salade met garnalen & ketjap-sinaasappeldressing is lekker met Conimex Kroepoek Saté of Gebakken Uitjes.

Variaties

Vervang de garnalen door (kip)gehakt. Voeg een extra scheutje citroen- of limoensap toe aan de dressing.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 502 kcal
Proteïnes 33,31 g
Suikers 19,22 g
Vezels 5,4 g
Vetten: 11,73 g
- Verzadigde vetten 2,45 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1,67 g
Transvetten 0 g
Cholesterol 264,2 mg
Sodium 1667,68 mg

* 1 portie = 100 g