Chinese Mie salade met garnalen en ketjap sinaasappeldressing

Chinese Mie salade met garnalen en ketjap sinaasappeldressing

Een recept salade als deze is ongewoon lekker en bijzonder. De mie salade met garnalen en ketjap-sinaasappeldressing geeft een bijzondere uitstraling.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 pak Conimex Eiermie
  • 3 dl sinaasappelsap
  • 1 spitskool
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 1 el kerriepoeder
  • 4 el Conimex Ketjap Manis
  • 400 g Noorse garnalen, gepeld
  • 4 el verse bieslook, fijngeknipt
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 502
    • Eiwitten 33.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 68.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 63.3g
    • Suikers 19.2g
    • Vezels 5.4g
    • Vetten 11.7g
    • Verzadigde vetten 2.5g
    • Onverzadigde vetten 8.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 264mg
    • Natrium 1668mg
    • Zout 4.17g
    • Calcium 21%
    • Ijzer 8%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 114%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex chinese eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Kook ondertussen het sinaasappelsap op matig vuur tot minstens de helft in en laat het dan afkoelen. Was en snijd de spitskool in reepjes.

  2. Verhit een wok, schenk er een eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin de kool 4 minuten. Roerbak dan de kerrie 1 minuut mee en breng de kool verder op smaak met wat zout en peper. Laat de groenten afkoelen.

  3. Conimex ketjap manis, een eetlepel wokolie en naar smaak peper tot een dressing. Meng in een grote schaal de chinese eiermie met de kool, de noorse garnalen, de dressing en de helft van de bieslook. Bestrooi met de rest van de bieslook.