Chinese kip met oestersaus en zoetzure uitjes

Deze Chinese kip met oestersaus en zoetzure uitjes is een compleet rijstgerecht met witte rijst en Chinese kool. De kipfilet is vol van smaak door de knoflook, Conimex Wokolie en Conimex Oestersaus. Dit rijstgerecht met kip en Chinese kool mag niet ontbreken bij een rijsttafel.

0 stemmen

20 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 400 g witte rijst
  • 1 chinese kool
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g kipfilet
  • 300 g zilveruitjes (1 potje)
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 4 el Conimex Oestersaus
  • 4 el fijngeknipt bieslook

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kool in dunne reepjes en kook deze laatste 2 minuten met de rijst mee. Pel en snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes. Snijd de kipfilet in reepjes. Laat de zilveruitjes uitlekken.

Verhit een wok, schenk er wat Conimex Wok Olie in en wok hierin de kipreepjes 8 minuten. Bak dan de knoflook 1 minuut mee. Schep de zoetzure uitjes en de Conimex Oestersaus erdoor en wok het gerecht nog 2 minuten.

Verdeel de warme kool-rijst over 4 borden, schep de kip erop en strooi de bieslook erover.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de chinese kip met oestersaus en zoetzure uitjes,Conimex Sambal en Conimex Gebakken Uitjes op tafel.

Variaties

Vervang de bieslook door fijngehakte koriander of peterselie.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 554 kcal
Proteïnes 31,98 g
Suikers 8,45 g
Vezels 4,49 g
Vetten: 5,98 g
- Verzadigde vetten 1,24 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 629,28 g
Transvetten 0 g
Cholesterol 70 mg
Sodium 939,59 mg

* 1 portie = 100 g