Chinese kip met oestersaus en zoetzure uitjes

Chinese kip met oestersaus en zoetzure uitjes

Deze Chinese kip met oestersaus en zoetzure uitjes is een compleet rijstgerecht met witte rijst en Chinese kool. De kipfilet is vol van smaak door de knoflook, Conimex Wokolie en Conimex Oestersaus. Dit rijstgerecht met kip en Chinese kool mag niet ontbreken bij een rijsttafel.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 1 chinese kool
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g kipfilet
  • 300 g zilveruitjes (1 potje)
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 4 el Conimex Oestersaus
  • 4 el fijngeknipt bieslook
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 554
    • Eiwitten 32.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 95.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 90.5g
    • Suikers 8.4g
    • Vezels 4.5g
    • Vetten 6.0g
    • Verzadigde vetten 1.2g
    • Onverzadigde vetten 4.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 940mg
    • Zout 2.35g
    • Calcium 13%
    • Ijzer 12%
    • Potassium 20%
    • Vitamine C 32%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kool in dunne reepjes en kook deze laatste 2 minuten met de rijst mee. Pel en snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes. Snijd de kipfilet in reepjes. Laat de zilveruitjes uitlekken.

  2. Verhit een wok, schenk er wat Conimex Wok Olie in en wok hierin de kipreepjes 8 minuten. Bak dan de knoflook 1 minuut mee. Schep de zoetzure uitjes en de Conimex Oestersaus erdoor en wok het gerecht nog 2 minuten.

  3. Verdeel de warme kool-rijst over 4 borden, schep de kip erop en strooi de bieslook erover.