Chinese kip met cashewnoten en witte rijst

Chinese kip met cashewnoten en witte rijst

Zin in een lekker Aziatisch gerecht dat in 20 minuten op tafel staat? Maak dan deze Chinese kip met cashewnoten en witte rijst. Met verse groenten en de smaakmakers van Conimex maak je dit heerlijke Chinese roerbakgerecht helemaal zelf.

Servings

2

Prep

20 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 100 g rijst
  • 1 eetlepel Conimex Sojasaus
  • 1½ eetlepel maïzena
  • 150 g kipfilet, in reepjes van 5 cm
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in boogjes van ca. 5 mm
  • 50 g haricots verts of sperziebonen
  • 50 g bamboescheuten in blik, in reepjes
  • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 70 g cashewnoten, geroosterd
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 654
    • Eiwitten 29.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 64.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 60.4g
    • Suikers 5.7g
    • Vezels 3.8g
    • Vetten 32.0g
    • Verzadigde vetten 5.7g
    • Onverzadigde vetten 24.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 9.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 4.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 52mg
    • Natrium 647mg
    • Zout 1.61g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 30%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 9%
    • Vitamine A 5%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  2. Roer 1 eetlepel van de maïzena met 1 eetlepel sojasaus tot een glad papje en schep het door de kip.

  3. Verhit op hoog vuur 2 eetlepels wokolie in een koekenpan en roer de kip nogmaals goed door. Bak de kip al omscheppend lichtbruin en gaar. Schep de kip uit de pan op een bord.

  4. Verhit 1 eetlepel wokolie in dezelfde pan en roerbak de ui, bleekselderij en haricots verts ca. 5 minuten. Temper het vuur en voeg dan de bamboescheuten, 1 eetlepel geraspte gember, 1 eetlepel oestersaus, 3 eetlepels water en de 1 theelepel sesamolie toe en laat alles met een deksel op de pan ca. 1 minuut zachtjes sudderen.

  5. Roer ½ eetlepel maïzena met 1 eetlepel water tot een glad papje en voeg het al roerend aan het gerecht toe. Schep de kip en de cashewnoten erdoor en warm al omscheppend goed door. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer direct met de witte rijst.