Chinese hamlapjes met zoetzure wokgroenten

Verrukkelijke Chinese hamlapjes met zoetzure wokgroenten, witte rijst en Conimex Woksaus Sweet & Sour. In slechts 20 minuten tijd staat dit complete rijstgerecht voor 4 personen uit de oosterse keuken al op tafel!

0 stemmen

15 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het vlees in dunne plakjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng het vlees met de knoflook, een scheutje Conimex Wok Olie, wat zout en royaal versgemalen zwarte peper.

Verhit een koekenpan en bak hierin de plakjes vlees aan beide kanten gaar en goudbruin in ongeveer 5 minuten, afhankelijk van hun dikte.

Verhit ondertussen een wok, schenk er wat olie in en wok hierin de wokgroenten 4 minuten. Roerbak dan de Conimex Woksaus Sweet & Sour 2 minuten mee.

Verdeel de rijst over 4 borden, schep de zoetzure groenten ernaast en strooi de koriander erover. Verdeel het vlees erover en maal daar vlak voor het opdienen nog wat peper over.

Serveertip

Zet bij de chinese ham met zoetzure wokgroenten Conimex Gebakken Uitjes op tafel.

Variaties

Voor echte liefhebbers van knoflook kun je in plaats van 2 teentjes, 5 teentjes knoflook gebruiken. Pel en snijd ze in de lengte in vieren en bak ze verder gewoon mee met het vlees.