Chinese Five Spicerijst met shii takes

Chinese Five Spicerijst met shii takes

Heerlijke Chinese Five Spicerijst met shii-takes en rundergehakt maak je met dit recept en Conimex Woksaus Five Spice eenvoudig zelf. Verrukkelijk rijstgerecht voor romantisch diner voor 2.

Servings

2

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 200 g witte rijst
  • 150 g shiitakes
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 200 g rundergehakt
  • 250 g diepvries doperwtjes
  • 6 el Conimex Woksaus Five Spice
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 840
    • Eiwitten 32.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 112.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 104.5g
    • Suikers 19.1g
    • Vezels 7.6g
    • Vetten 30.9g
    • Verzadigde vetten 9.5g
    • Onverzadigde vetten 19.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 7.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.0g
    • Transvet 0.5g
    • Cholesterol 53mg
    • Natrium 1158mg
    • Zout 2.89g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 29%
    • Potassium 25%
    • Vitamine C 59%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgend de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Maak de paddenstoelen schoon. Laat kleine paddenstoelen heel en snijd grote in stukken. Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en wok het gehakt 2 minuten. Voeg de shii-takes en de doperwtjes toe en wok ca. 5 minuten mee.

  3. Voeg de Conimex Woksaus Five Spice toe, schep vervolgens de rijst erdoor en wok nog 2 minuten. Schep de rijst in kommen of op borden.