Chinese Five Spice-groenten met amandelen

Heerlijke kruidige Chinese Five Spice-groenten met amandelen en witte rijst. Een compleet vegetarisch rijstgerecht voor 4 personen in minder dan een half uur al op tafel.

1 stem

25 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd de lente-uitjes in smalle schuine ringetjes.

Verhit een wok, schenk er wat Conimex Wok Olie in en wok hierin de roerbakgroenten 4 minuten. Roerbak dan de witte lente- uiringetjes een minuut mee. Meng hier de Conimex Woksaus Five Spice doorheen en wok nog 2 minuten.

Verdeel de rijst over 4 borden en schep de groenten erop. Bestrooi met de amandelen en het groen van de lente-uien.

Serveertip

Zet bij de chinese Five Spice-groenten met amandelen Lekker Conimex Atjar Tjampoer op tafel.

Variaties

Liever toch wat vlees? Voeg 75 g uitgebakken spekjes toe aan de groenten.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 606,0 kcal
Proteïnes 14,4 g
Suikers 19,1 g
Vezels 6,8 g
Vetten: 15,9 g
- Verzadigde vetten 1,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 10,5 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 878,1 mg

* 1 portie = 100 g