Chinese Five Spice groenten met amandelen

Chinese Five Spice groenten met amandelen

Heerlijke kruidige Chinese Five Spice-groenten met amandelen en witte rijst. Een compleet vegetarisch rijstgerecht voor 4 personen in minder dan een half uur al op tafel.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 6 lente-uien
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 600 g Chinese wokgroenten
  • 10 el Conimex Woksaus Five Spice
  • 6 el geroosterde amandelen
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 606
    • Eiwitten 14.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 106.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 99.9g
    • Suikers 19.1g
    • Vezels 6.8g
    • Vetten 15.9g
    • Verzadigde vetten 1.8g
    • Onverzadigde vetten 13.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 7.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 878mg
    • Zout 2.20g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 12%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 27%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd de lente-uitjes in smalle schuine ringetjes.

  2. Verhit een wok, schenk er wat Conimex Wok Olie in en wok hierin de roerbakgroenten 4 minuten. Roerbak dan de witte lente- uiringetjes een minuut mee. Meng hier de Conimex Woksaus Five Spice doorheen en wok nog 2 minuten.

  3. Verdeel de rijst over 4 borden en schep de groenten erop. Bestrooi met de amandelen en het groen van de lente-uien.