Chinese BBQ-spiesjes met gewokte groentenoedels

Dit recept noedels met gewokte groenten en Chinese spiesjes voor op de barbecue is een hemels recept. De kip en paddenstoelen smaken heerlijk met het sausje van sambal manis en tomatenketchup.

2 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes. Maak de shiitakes schoon en halveer de grote exemplaren. Maak de prei en paprika schoon en snijd ze in gelijke stukjes.

Rijg de blokjes kip om en om met wat stukjes groenten aan spiesjes. Besprenkel ze met een eetlepel wokolie en zout en peper naar smaak.

Rooster de spiesjes op de BBQ, op een hete grillplaat of in een hete grillpan, in 8 minuten rondom bruin en gaar.

Verhit ondertussen een wok, schenk een eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin de overgebleven groenten 3 minuten. Voeg de noedels en 1 tl Conimex sambal manis toe en warm het gerecht goed door.

Meng de tomatenketchup met de rest van de sambal en geef dit sausje apart bij de spiesjes. Verdeel de gewokte noedels over 4 borden en leg de spiesjes ernaast.

Serveertip

Zet bij deze chinese bbq-speisjes met gewokte groentenoedels de Conimex Atjar Tjampoer, Kroepoek en Ketjap Manis op tafel.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 474,0 kcal
Proteïnes 31,3 g
Suikers 7,6 g
Vezels 4,6 g
Vetten: 15,9 g
- Verzadigde vetten 5,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 87,4 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,0 mg
Sodium 577,3 mg

* 1 portie = 100 g