Chinese bami met paddenstoelen en hamreepjes

Bami met chinese achtergrond. De paddenstoelen en hamreepjes in dit bami recept hebben een heerlijke smaak met de boemboe bami goreng en de ketjap asin.

0 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex Chinese eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snijd de Chinese kool in brede repen. Halveer de kleine paddenstoelen en snijd de grote exemplaren in vieren.

Verhit ondertussen 2 eetlepels Conimex wokolie in een wok en roerbak hierin de paddenstoelen 3 minuten. Roerbak dan de kool 2 minuten mee.

Meng 0.5 dl water, de Conimex boemboe bahmi goreng en naar smaak 2-4 el Conimex ketjap asin door de groenten. Schep de mie en de hamreepjes erdoor en wok het gerecht nog 2 minuten.

Schep de bahmi in diepe borden of kommen.

Serveertip

Zet bij deze chinese bami met paddenstoelen en hamreepjes de Conimex Gebakken Uitjes en de lekker knapperige Kroepoek Cassave op tafel.

Variaties

Lekker anders kan ook: Gebruik in plaats van Chinese Eiermie, Conimex Mihoen of Mie Nestjes om deze bahmi te maken.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 506 kcal
Proteïnes 24,036 g
Suikers 16,578 g
Vezels 3,989 g
Vetten: 17,813 g
- Verzadigde vetten 4,149 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 2,748 g
Transvetten 0,019 g
Cholesterol 93,42 mg
Sodium 2882,338 mg

* 1 portie = 100 g