Chinese bami met paddenstoelen en hamreepjes

Chinese bami met paddenstoelen en hamreepjes

Bami met chinese achtergrond. De paddenstoelen en hamreepjes in dit bami recept hebben een heerlijke smaak met de boemboe bami goreng en de ketjap asin.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 pak Conimex Eiermie
  • 1 kleine chinese kool
  • 125 g gemengde paddenstoelen
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
  • 4 el Conimex Ketjap Asin
  • 200 g hamreepjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 506
    • Eiwitten 24.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 64.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 60.7g
    • Suikers 16.6g
    • Vezels 4.0g
    • Vetten 17.8g
    • Verzadigde vetten 4.1g
    • Onverzadigde vetten 13.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 93mg
    • Natrium 2882mg
    • Zout 7.21g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 17%
    • Vitamine C 26%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex Chinese eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snijd de Chinese kool in brede repen. Halveer de kleine paddenstoelen en snijd de grote exemplaren in vieren.

  2. Verhit ondertussen 2 eetlepels Conimex wokolie in een wok en roerbak hierin de paddenstoelen 3 minuten. Roerbak dan de kool 2 minuten mee.

  3. Meng 0.5 dl water, de Conimex boemboe bahmi goreng en naar smaak 2-4 el Conimex ketjap asin door de groenten. Schep de mie en de hamreepjes erdoor en wok het gerecht nog 2 minuten.

  4. Schep de bahmi in diepe borden of kommen.