Chinese bami met doperwtjes

Chinese bami met doperwtjes

Dit Chinese bami recept met doperwtjes is een lekker en eenvoudig recept. De bami met bamigroenten en hamblokjes maakt een fijne combinatie met de ketjap manis en de mix voor bami speciaal geeft een zalige kruidige smaak.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 zak Conimex Eiermie
  • 1 pakje Conimex mix voor Bami Speciaal
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 300 g bamigroenten
  • 300 g diepvries doperwtjes
  • 4 el Conimex Ketjap Manis
  • 150 g hamblokjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 442
    • Eiwitten 20.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 64.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 57.2g
    • Suikers 12.3g
    • Vezels 7.0g
    • Vetten 12.4g
    • Verzadigde vetten 3.0g
    • Onverzadigde vetten 9.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 88mg
    • Natrium 759mg
    • Zout 1.90g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 13%
    • Potassium 13%
    • Vitamine C 38%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex Chinese mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

  2. Meng ondertussen de groentenmix (uit het pakjeConimex mix voor bami speciaal) met 1,5 dl kokend water en laat het tenminste 10 min staan.

  3. Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en wok de groenten 3 min. Voeg de doperwtjes toe en wok deze ca 3 min mee.

  4. Voeg de gewelde groentemix, de mie en kruidenmix (uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal) toe en wok 2 min mee. Voeg de Conimex ketjap manis en de ham toe en wok nog 2 min.

  5. Schep de Chinese Bahmi op 4 borden.