Cah Brokoli

Cah Brokoli

Een echt authentiek recept! De Zoete Dikke Ketjap en de sojasaus geven dit gerecht een zoet zoute smaak. Lekker pittig voor echte liefhebbers van de Indonesische keuken. Tip: Combineer dit recept met Sambal Goreng Tempé.

Servings

4

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 stronken broccoli
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 4,5 eetlepels Conimex Zoete Dikke Ketjap
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 theelepel zout
  • 300 g witte rijst
  • 3 eetlepels Conimex Wokolie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 447
    • Eiwitten 8.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 80.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 77.8g
    • Suikers 14.0g
    • Vezels 2.8g
    • Vetten 10.6g
    • Verzadigde vetten 1.8g
    • Onverzadigde vetten 8.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1813mg
    • Zout 4.53g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 8%
    • Vitamine C 84%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Maak de broccoli schoon en snijd deze in kleine roosjes. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  2. Snijd de drie teentjes knoflook en de twee rode pepers fijn. Meng 4,5 eetlepels zoete dikke ketjap, 3 eetlepels lichte sojasaus, de gesneden knoflook en rode pepers en 1 theelepel zout met 3 eetlepels water.

  3. Verhit 2 eetlepels olie in een wok. Voeg de broccoli toe en roerbak dit een klein minuutje. Blus het geheel met het ketjap mengsel en verhit nog even goed door.

Serveer met de witte rijst, Sambal Goreng Tempe en Rudjak Buah.