Boontjes met paprika, limoen en pinda's

De lekkerste boontjes met paprika, limoen en pinda's maak je met dit recept en Conimex Boemboe Sajoer Boontjes. Deze boemboe sajoer is een geconcentreerd kruidenmengsel met rode pepers en kokos. Is één van de meest populaire gerechten uit de Indonesische keuken. Extra lekker met witte rijst.

1 stem

15 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel ze na met koud water en laat ze goed uitlekken.

Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange, smalle repen.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin de paprika een minuut. Voeg de bonen toe en roerbak alles 3 minuten.

Voeg de Conimex Boemboe Sajoer Boontjes en 1 dl water toe, knijp de limoen erboven uit en laat het gerecht 3 minuten pruttelen.

Hak de pinda's grof en schep ze door de groenten. Strooi de selderij erover en serveer.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de boontjes met paprika, limoen en pinda's,Conimex Sambal op tafel.

Variaties

Vervang de paprika's door 2 in partjes gesneden vleestomaten, en de pinda's door cashewnoten. In plaats van sperziebonen kun je voor dit recept ook prima tuinbonen, snijbonen, sugarsnaps, groene asperges of worteltjes gebruiken.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 389,0 kcal
Proteïnes 10,8 g
Suikers 11,7 g
Vezels 7,5 g
Vetten: 26,4 g
- Verzadigde vetten 4,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 12,5 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,4 mg
Sodium 593,9 mg

* 1 portie = 100 g