Boontjes met paprika, limoen en pinda's

Boontjes met paprika, limoen en pinda's

De lekkerste boontjes met paprika, limoen en pinda's maak je met dit recept en Conimex Boemboe Sajoer Boontjes. Deze boemboe sajoer is een geconcentreerd kruidenmengsel met rode pepers en kokos. Is één van de meest populaire gerechten uit de Indonesische keuken. Extra lekker met witte rijst.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 500 g dunne sperziebonen
  • 2 rode paprika's
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 95 g Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • 0.5 limoen
  • 8 el gezouten pinda's
  • 2 el fijngehakt selderij
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 389
    • Eiwitten 10.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 30.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 23.0g
    • Suikers 11.7g
    • Vezels 7.5g
    • Vetten 26.4g
    • Verzadigde vetten 4.3g
    • Onverzadigde vetten 21.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 8.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.7g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 594mg
    • Zout 1.48g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 129%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel ze na met koud water en laat ze goed uitlekken.

  2. Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange, smalle repen.

  3. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin de paprika een minuut. Voeg de bonen toe en roerbak alles 3 minuten.

  4. Voeg de Conimex Boemboe Sajoer Boontjes en 1 dl water toe, knijp de limoen erboven uit en laat het gerecht 3 minuten pruttelen.

  5. Hak de pinda's grof en schep ze door de groenten. Strooi de selderij erover en serveer.