Boemboe Bali Ikan - krokante visfilet in pittige tomatensaus

Dit vis recept met de tomaat, ketjap manis en sambal badjak is een typisch indonesisch gerecht. De mie maakt een smakelijke combinatie met de pittige sambal badjak en de zout/zoete ketjap manis.

1 stem

20 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex chinese eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Wrijf de visfilets eventueel in met wat zout en peper. Haal ze door de bloem.

Verhit 2 eetlepels Conimex wokolie in een koekenpan. Bak de filets in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.

Pel en snijd ondertussen de uien fijn. Kook de broccoli in ruim kokend water in ca. 5 minuten gaar.

Verhit een wok, voeg een eetlepel wokolie toe en wok de ui, de Conimex sambal badjak en de tomatenpuree ca. 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de Conimex ketjap manis, 1 1/2 dl water en het citroensap toe en breng aan de kook. Naar smaak wat suiker toevoegen als het iets te zuur is.

Leg de visfilets voorzichtig in de saus en ca. 3 minuten verwarmen. Leg de visfilets op 4 borden en geef de broccoli en mie erbij.

Serveertip

Serveer deze Boemboe bali Ikan - krokante visfilet in pittige tomatensaus met broccoli met Conimex kroepoek.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 580,0 kcal
Proteïnes 38,0 g
Suikers 10,8 g
Vezels 4,5 g
Vetten: 17,0 g
- Verzadigde vetten 3,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 121,8 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 150,0 mg
Sodium 778,9 mg

* 1 portie = 100 g