Biefstuksaté met gewokte paddenstoelen, broccoli en gember

Heerlijke zelfgemaakte biefstuksaté met gewokte paddenstoelen, broccoli en gember. Een complete maaltijd door de witte rijst en Conimex Ketjap Asin. De zelfgemaakte biefstukstokjes zijn een groot succes bij elke barbecue, gourmet en op de tafelgrill.

1 stem

40 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maak de Conimex Satémarinade volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de biefstuk in blokjes van 2 cm, meng ze met de marinade en marineer ze gedurende 15 minuten. Rijg het vlees aan de satéstokjes.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.

Verhit in een wok 2 el Conimex Wok Olie en roerbak hierin de broccoli 5 minuten. Wok dan de paddenstoelen 2 minuten mee.

Dep de biefstuksaté's droog met keukenpapier en grill ze in een grillpan of onder de hete grill in 3-5 minuten rondom gaar en bruin. Keer ze tussentijds regelmatig om.

Meng ondertussen de bakgember met de Conimex Ketjap Asin en lente-uitjes. Meng de helft van het mengsel door de groenten.

Verdeel de rijst en groenten over 4 borden. Leg de biefstuksaté's op de rijst en schep de rest van het gember-ketjapmengsel over de saté.

Serveertip

Zet bij de biefstuksaté met gewokte paddenstoelen, broccoli en gember voor extra pit Conimex Sambal Brandal op tafel.

Variaties

Voor de saté kun je ook stukjes malse varkenshaas of kipfilet gebruiken.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 618,0 kcal
Proteïnes 29,6 g
Suikers 11,9 g
Vezels 3,2 g
Vetten: 12,8 g
- Verzadigde vetten 3,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 593,6 g
Transvetten 0,3 g
Cholesterol 53,5 mg
Sodium 1.456,4 mg

* 1 portie = 100 g