Ingrediënten
ongegroepeerd
- 0.5 groene appel
- 60 g ui
- 4 eetlepels Conimex lichte sojasaus
- 1.5 theelepel suiker
- 1 eetlepel sherry
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 5 plakjes verse gemberwortel
- 1 eetlepel sesamolie
- snufje zwarte peper
- 400 g biefstuk
- 1 kropje little gem sla
- 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
- 1 groene peper
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Rasp de appel fijn en snipper de ui. Roer in een ruime kom, de appel met de ui, 4 eetlepels lichte sojasaus, 1,5 theelepel suiker, 1 eetlepel sherry, de uitgeperste knoflook, 5 plakjes gemberwortel, 1 eetlepel sesamolie en een snufje zwarte peper tot een marinade.
-
Snijd de biefstuk in dunne plakjes en marineer ze minimaal 2 uur in de marinade.
-
Verhit een koekenpan of grillpan (zonder olie) en rooster de biefplakjes heel kort aan 2 kanten. Neem het vlees uit de pan.
-
Leg de 6 slablaadjes klaar om gevuld te worden. Verdeel de biefplakjes over de sla. Garneer met geroosterd sesamzaad en in ringetjes groene peper.
Ontdek al onze producten:
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers
Sambal Oelek geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers.