Beef Bulgogi Koreaans Rundvlees

Beef Bulgogi Koreaans Rundvlees

Beef bulgogi is een van de populairste Koreaanse rundvlees gerechten. Gemarineerd geroosterde rundvlees, in sla-blaadjes met sesamzaadjes. Ze zien er mooi uit en smaken verrukkelijk! Je kan beef bulgogi ook op de BBQ maken.

Servings

6

Prep

25 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 0.5 groene appel
  • 60 g ui
  • 4 eetlepels Conimex lichte sojasaus
  • 1.5 theelepel suiker
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 5 plakjes verse gemberwortel
  • 1 eetlepel sesamolie
  • snufje zwarte peper
  • 400 g biefstuk
  • 1 kropje little gem sla
  • 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
  • 1 groene peper
  • Serveergrootte 6

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 152
    • Eiwitten 13.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 6.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 5.2g
    • Suikers 3.7g
    • Vezels 1.5g
    • Vetten 8.1g
    • Verzadigde vetten 2.1g
    • Onverzadigde vetten 5.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.2g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 36mg
    • Natrium 717mg
    • Zout 1.79g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 14%
    • Potassium 9%
    • Vitamine C 2%
    • Vitamine A 31%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Rasp de appel fijn en snipper de ui. Roer in een ruime kom, de appel met de ui, 4 eetlepels lichte sojasaus, 1,5 theelepel suiker, 1 eetlepel sherry, de uitgeperste knoflook, 5 plakjes gemberwortel, 1 eetlepel sesamolie en een snufje zwarte peper tot een marinade.

  2. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en marineer ze minimaal 2 uur in de marinade.

  3. Verhit een koekenpan of grillpan (zonder olie) en rooster de biefplakjes heel kort aan 2 kanten. Neem het vlees uit de pan.

  4. Leg de 6 slablaadjes klaar om gevuld te worden. Verdeel de biefplakjes over de sla. Garneer met geroosterd sesamzaad en in ringetjes groene peper.