BBQ Kipsaté met atjar-rijstsalade

Dit recept kip voor het maken van kipsaté met een salade van rijst en atjar tjampoer is heerlijk bij het barbecueën. De kip met ketjap marinade wordt aan satéstokjes geroosterd op de barbecue.

1 stem

20 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Steek de barbecue aan of verhit de grill. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af in een vergiet, spoel met koud water af en laat het goed uitlekken.

Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes van ca. 1,5 cm en meng ze met de Conimex ketjap marinade en 2 el olie. Laat het even marineren en rijg de blokjes dan aan satéstokjes.

Verhit een wok, schenk er 2 eetlepels Conimex wokolie in en wok hierin de rijst met de sesamzaden 3 minuten. Laat het afkoelen.

Rooster de saté op of onder de grill of op de BBQ in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar. Snijd ondertussen de ijsbergsla in dunne reepjes.

Meng de sla met de sesamrijst, de Conimex Atjar Tjampoer en de sesamolie. Verdeel over 4 grote borden en serveer de saté erbij.

Serveertip

Deze bbq kipsaté met atjar-rijstsalade is lekker met Conimex Sambal Badjak.

Variaties

Vervang de ijsbergsla door blaadjes kropsla of veldsla.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 662,0 kcal
Proteïnes 33,9 g
Suikers 6,5 g
Vezels 3,9 g
Vetten: 20,0 g
- Verzadigde vetten 3,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 574,6 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,0 mg
Sodium 634,9 mg

* 1 portie = 100 g