BBQ Kipsaté met atjar rijstsalade

BBQ Kipsaté met atjar rijstsalade

Dit recept kip voor het maken van kipsaté met een salade van rijst en atjar tjampoer is heerlijk bij het barbecueën. De kip met ketjap marinade wordt aan satéstokjes geroosterd op de barbecue.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g rijst
  • 400 g kipfilet
  • 3 el Conimex Ketjap Marinade
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 3 el sesamzaden
  • 1 krop ijsbergsla
  • 6 el Conimex Atjar Tjampoer
  • 2 el sesamolie
  • Extra nodig: satéstokjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 662
    • Eiwitten 33.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 89.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 85.1g
    • Suikers 6.5g
    • Vezels 3.9g
    • Vetten 20.0g
    • Verzadigde vetten 3.3g
    • Onverzadigde vetten 15.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 5.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 635mg
    • Zout 1.59g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 6%
    • Vitamine A 13%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Steek de barbecue aan of verhit de grill. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af in een vergiet, spoel met koud water af en laat het goed uitlekken.

  2. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes van ca. 1,5 cm en meng ze met de Conimex ketjap marinade en 2 el olie. Laat het even marineren en rijg de blokjes dan aan satéstokjes.

  3. Verhit een wok, schenk er 2 eetlepels Conimex wokolie in en wok hierin de rijst met de sesamzaden 3 minuten. Laat het afkoelen.

  4. Rooster de saté op of onder de grill of op de BBQ in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar. Snijd ondertussen de ijsbergsla in dunne reepjes.

  5. Meng de sla met de sesamrijst, de Conimex Atjar Tjampoer en de sesamolie. Verdeel over 4 grote borden en serveer de saté erbij.