BBQ Citroengarnalensaté met noedelgroentesalade en satésaus

BBQ Citroengarnalensaté met noedelgroentesalade en satésaus

Heerlijke bbq citoengarnalensaté met noedel-groentesalade en satésaus. Een groot succes op elke barbecue. Maak deze garnalenstokjes met een noedelsalade met groentes en Conimex Saté saus Mild Kant en Klaar eenvoudig zelf en geniet er met z'n viertjes van.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Eiermie
  • 1 krop ijsbergsla
  • 200 g cherrytomaatje
  • 1 citroen
  • 2 el Conimex Gembersiroop
  • 2 tl Conimex Sambal Manis
  • 6 el Conimex Wok Olie
  • 400 g rauwe gepelde gamba's
  • 200 g Conimex Pindasaus Mild
  • Extra: Conimex satèstokjes (even in water leggen)
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 647
    • Eiwitten 26.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 74.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 69.1g
    • Suikers 21.2g
    • Vezels 5.2g
    • Vetten 27.9g
    • Verzadigde vetten 4.9g
    • Onverzadigde vetten 22.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 193mg
    • Natrium 1113mg
    • Zout 2.78g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 5%
    • Potassium 13%
    • Vitamine C 32%
    • Vitamine A 16%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kook de Conimex Chinese Eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Scheur de ijsbergsla in stukken. Halveer de cherrytomaatjes .Rasp de schil van de citroen. Pers de citroen uit.

  2. Meng voor de sladressing 3 el citroensap met de Conimex Gembersiroop, 2 tl Conimex Sambal Manis en 6 el Conimex Wok Olie. Meng de mie, de sla, de tomaatjes en de dressing in een grote schaal.

  3. Rijg de garnalen elk in de lengte aan een satéstokje. Meng 2 tl sambal met de geraspte citroenschil en 1 el wok olie. Bestrijk de garnalen met het mengsel.

  4. Gril de garnalen op de hete barbecue of onder de grill in ca. 4 min. gaar. Geregeld omkeren.

  5. Verwarm ondertussen de Conimex Saté saus Mild Kant en Klaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

  6. Verdeel de noedel-groentesalade over 4 borden, leg de citroengarnalensaté erbij, bedruppel met wat citroensap en schep er wat satésaus over.