BBQ Citroengarnalensaté met noedel-groentesalade en satésaus

Heerlijke bbq citoengarnalensaté met noedel-groentesalade en satésaus. Een groot succes op elke barbecue. Maak deze garnalenstokjes met een noedelsalade met groentes en Conimex Saté saus Mild Kant en Klaar eenvoudig zelf en geniet er met z'n viertjes van.

0 stemmen

15 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kook de Conimex Chinese Eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Scheur de ijsbergsla in stukken. Halveer de cherrytomaatjes .Rasp de schil van de citroen. Pers de citroen uit.

Meng voor de sladressing 3 el citroensap met de Conimex Gembersiroop, 2 tl Conimex Sambal Manis en 6 el Conimex Wok Olie. Meng de mie, de sla, de tomaatjes en de dressing in een grote schaal.

Rijg de garnalen elk in de lengte aan een satéstokje. Meng 2 tl sambal met de geraspte citroenschil en 1 el wok olie. Bestrijk de garnalen met het mengsel.

Gril de garnalen op de hete barbecue of onder de grill in ca. 4 min. gaar. Geregeld omkeren.

Verwarm ondertussen de Conimex Saté saus Mild Kant en Klaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verdeel de noedel-groentesalade over 4 borden, leg de citroengarnalensaté erbij, bedruppel met wat citroensap en schep er wat satésaus over.

Serveertip

Bestrooi de BBQ Citroengarnalensaté met noedel-groentesalade en satésaus vlak voor het eten met de lekker knapperige smaakmaker Conimex Gebakken Uitjes.

Variaties

Sambal Manis is een milde zoete sambal, als het toch nog te pittig is kan in plaats van sambal voor de dressing en voor de garnalen tomatenketchup worden gebruikt.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 647 kcal
Proteïnes 26,53 g
Suikers 21,18 g
Vezels 5,25 g
Vetten: 27,89 g
- Verzadigde vetten 4,95 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 514,31 g
Transvetten 0,06 g
Cholesterol 193,5 mg
Sodium 1112,8 mg

* 1 portie = 100 g